Tilbage Fortællinger om kvinder fra Reden

En anden fortælling om en målgruppe

Fortællinger og illustrationer på Metrohegnet ved Halmtrovet i samarbejde med kvinder fra Reden

Et socialt tilbud har ofte den udfordring, at over for udefrakommende interessenter – naboer, donorer, myndigheder, medier osv. –  arbejder med en gruppe af mennesker, der har tilsammen fremstår med ét ansigt. Fx. kvinder i misbrug og prostitution. Med projekt ‘Fortællinger om kvinder fra Reden’ forsøger vi at vise lokalområdet, at de kvinder, der kommer i Reden har nogle spændende og meget forskellige historier, visioner, drømme og interesser. Ved at åbne op for disse historier vil vi nuancere billedet af, hvem der kommer i Reden for derved at gøre det nemmere at bygge bro til fx naboer.

Vi formidler vi ti kvinder fra Redens egne historier, på to måder – dels en skriftlig fortælling, dels en kunstnerisk fremstilling. Fortællinger og illustrationer hænger på Metrohegnet ved Sønder Boulevard frem til august 2017.

De skriftlige fortællinger er blevet til gennem samtaler og interview med ti kvinder fra Reden, der fortæller en historie, som de finder væsentlig i deres liv. Det er kvinderne selv, der vælger, hvilken historie de vil fortælle og hvorfor.

De ti kvinder bag de skrevne fortællinger er blevet portrætteret gennem illustrationer i skitseform. Skitserne fremstiller kvindernes faktiske udseende, men være en illustration af hvad de fortæller, og hvad de lægger vægt på i livet. Vi har afholdt fernisering sammen med kvinderne og udstillet fortællinger og illustrationer på Metrohegnet ved Halmtorvet, hvor de kan opleves frem til og med august måned 2017.