Et bevægelsesfællesskab i naturen

I projektet Friluftsliv og Fællesskaber skaber DGI Storstrømmen fællesskaber for mandlige seniorer i Lolland Kommune. Mændene mødes ugentligt i lokale fællesskaber, hvor de tager på ture, laver mad og bålhygge, eller snakker over en kop kaffe. Vi følger projektet med særligt fokus på de virkemidler der har betydning for målgruppens engagement.

I projektet Friluftsliv og Fællesskaber skaber DGI Storstrømmen fællesskaber for mandlige seniorer i Lolland Kommune. Mændene mødes ugentligt i lokale fællesskaber, hvor de tager på ture, laver mad og bålhygge, eller snakker over en kop kaffe. Indsatsen har til formål at inkludere målgruppen i bevægelsesfællesskaber i naturen som forebyggende sundhedsindsats med henblik på at øge trivsel og forebygge ensomhed. Projektet gennemføres i samarbejde med Mænds Mødesteder, Lolland Kommune og Helhedsplanen Lolland.

I evalueringen undersøger vi mændenes udbytte af fællesskaberne, og er nysgerrige på hvilke af projektets elementer der gør fællesskaberne attraktive for mændene. Det undersøger vi blandt andet gennem deltagelse, interviews og most-significant-change workshops med målgruppen. Evalueringen har derudover særligt fokus på at skabe viden om hvordan traditionelle foreningsfællesskaber kan blive bedre til at inkludere målgruppen, der ofte har brug for nogle lidt anderledes rammer for at trives.

Asmus Dall Gregersen

Analytiker // Antropolog


Lignende projekter