Stærkt udsatte gruppers perspektiver på COVID-19

Undersøgelsen dykker ned i COVID-19 nedlukningens konsekvenser for stærkt udsatte målgruppers situation, som fx muligheder for opfyldelse af basale behov, tilbagefald og destabilisering af en ellers forbedret situation, økonomisk usikkerhed og gældsætning, mm.

Oak Foundation Denmark har iværksat en undersøgelse omhandlende brugerperspektiver på nedlukningen af det danske samfund som følge af COVID-19 pandemien i foråret 2020. Undersøgelsens formål er at få indblik i, hvilke problematikker der gør sig gældende for stærkt udsatte målgrupper under nedlukningen og ligeledes at etablere viden om, hvordan målgruppernes behov og udfordringer bedst muligt kan understøttes i tilfælde af, at samfundet kommer til at stå overfor en lignende situation i fremtiden.

SocialRespons gennemfører undersøgelsen gennem indhentning af andenhåndsperspektiver fra 32 sociale organisationer og projekter, der alle beskæftiger sig med stærkt udsatte målgrupper, herunder hjemløse, sexarbejdere, stofbrugere, psykisk sårbare, voldsudsatte, indsatte i fængsler, indlagte i psykiatrien og indlagte børn i svære hospitalsforløb. Undersøgelsen dykker ned i nedlukningens konsekvenser for de forskellige målgruppers situation, som fx muligheder for opfyldelse af basale behov, tilbagefald og destabilisering af en ellers forbedret situation, økonomisk usikkerhed og gældsætning, mm.

Sara Lea Rosenmeier

Partner // Sociolog og survey-ekspert

Sofie Bertolt Winther

Partner // sociolog


Lignende projekter